AurAir/Philips

Philips en AurAir bundelen krachten om lucht in gebouwen gezonder te maken

Philips, wereldwijd toonaangevend op het gebied van gezondheidstechnologie, en AurAir, de innovatieve Nederlandse ontwerper en fabrikant van slimme producten voor het monitoren van luchtkwaliteit binnenhuis, bieden sinds kort een gezamenlijke totaaloplossing aan om de luchtkwaliteit in scholen (maar ook alle andere bestaande gebouwen/woningen) verder te verbeteren.

Philips en AurAir vullen elkaar goed aan: De slimme CO2-meters van AurAir meten en monitoren de binnenlucht; de krachtige luchtreinigers van Philips filteren verontreiniging zeer effectief uit de lucht.
Een logische volgende stap was het naadloos laten samenwerken van deze twee technologieën om zo een geautomatiseerde totaaloplossing aan te bieden voor het verbeteren van de binnenlucht-kwaliteit.
De combinatie hoeft niet te worden ingebouwd en is daarom zeer geschikt als extra maatregel voor het verbeteren, en zo gezonder maken, van de lucht in bestaande gebouwen.

Waarom CO2 gebruiken om luchtreiniging aan te sturen

Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het binnenmilieu op scholen vaak onder de maat is. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor de leerprestaties van de leerlingen.
CO2 is een goede indicator voor luchtkwaliteit en voor de effectiviteit van ventilatie. De slimme meters van AurAir monitoren de CO2 -waardes in het klaslokaal. Op basis van deze meetwaarden wordt via Wifi de Philips luchtreiniger trapsgewijs aangestuurd.
Deze zuivert dankzij het ingebouwde HEPA filter 99,97% van deeltjes tot zo klein als 0,3 μm, zoals allergenen, stof, vuil, bacteriën en virussen.

Getest in Nederlandse scholen

De combinatie Philips en AurAir wordt op dit moment op verschillende scholen in de praktijk getest. In twee basisscholen en twee scholen in het voortgezet onderwijs is de combinatie al maanden actief. Omdat deze basisscholen volledig open zijn, zijn hier de meest uitgebreide tests uitgevoerd.

De eerste praktijkervaringen van de docenten zijn erg positief. De CO2 meters van AurAir geven de docenten goede indicaties om actie ten aanzien van ventilatie te ondernemen.
Daarnaast merken de docenten dat de Philips luchtreinigers snel reageren op activiteiten van de kinderen in de klas.
Het feit dat de luchtreinigers uitgerust zijn met HEPA-filters (ook toegepast in vliegtuigen) geeft het vertrouwen dat de kleinste deeltjes uit de lucht gefilterd worden.
Verder werd in de praktijk het geluid niet als storend ervaren en vinden de docenten de luchtreinigers ook nog eens een mooi design hebben.

BSL combinatie ondersteuning

Ben je in het bezit van een "Philips Urban Living Luchtreiniger"?
BSL is officiëel service partner van AurAir, en specialist op het gebied van AurAir en de combinatie AurAir/Philips.

Wij kunnen jou helpen met vrijblijvend advies en het opstellen van een eerste kostenplaatje voor je specifieke situatie,
maar ook technische ondersteuning aanbieden voor deze combinatie (opzetten van de Wifi verbindingen, de onderlinge koppeling, en instructies voor de docenten).
Wij zorgen dat de AurAir meter netjes communiceert met de Philips luchtreiniger, en geven advies over het gebruik hiervan.
Ook voor het bestellen. leveren en aansluiten van deze combinatie, kan je bij ons terecht.
Zo heb je er geen omkijken naar en werkt alles perfect naar behoren.

Neem direct contact op, door onderstaand formulier te gebruiken. wij helpen je graag verder!